Duurzaam en gezond Water Drinken met de Britta Waterkan

Veel mensen maken zich tegenwoordig zorgen over de schadelijke effecten van het drinken van Nederlands kraanwater. Mede doordat bekend is geworden dat er veel microplastics, chloor en ander afval wat voor het blote oog nauwelijks is te zien in ons drinkwater zit zijn er nu meer mensen bronwater uit de fles gaan drinken zoals Bar Le Duc of Spa. Maar wat is nou de beste optie qua duurzaamheid?

Waarom is kraanwater niet goed voor ons?

Onze Nederlandse waterfilterbedrijven doen al jaren zeer goed hun best om het kraanwater zo schoon mogelijk te houden. Echter is het ook een trend van de laatste jaren om steeds meer bronwater uit de fles en pak te drinken zoals Bar le Duc en Spa. Hoewel dit bronwater uit de fles vaak beter smaakt en na diverse tests over het algemeen gezonder blijkt te zijn, is er wat ons betreft een veel betere optie. Maar laten we eerst eens kijken waarom veel mensen het drinkwater uit de kraan niet meer graag drinken.

Zware metalen
Het Nederlands water wordt op diverse manieren grondig en zorgvuldig gereinigd in maar vervolgens loopt het door leidingen die al tientallen jaren onvervangen zijn en van binnen aan het slijten raken door het natuurlijke erosieproces. Het water wat jaar in en jaar uit door deze leidingen stroomt neemt langzaam maar beetje stukjes van de binnenlaag en delen van het metaal van de leiding mee. Hierdoor komen er kleine stukjes metaal zoals koper, cadmium, en andere leidingstof materiaal in het water terecht wat je vervolgens in het drinkwater weer tegenkomt.

Medicijnresten & hormonen

Omdat er heel veel Nederlanders in een heel klein landje wonen worden er ontzettend veel medicijnen gebruikt die bepaalde hormonen in ons lichaam activeren. Vervolgens gaan we deze hormonen weer uit plassen of poepen en komen ze in het waternet terecht, alleen kunnen hormonen niet door het waterfiltersysteem uitgefilterd worden. Voornamelijk het  teveel aan ‘oestrogeen’ is een veelvoorkomend symptoom in Nederland.

Waarom geen water uit de fles drinken?

Bronwater uit flessen zoals Spa of Bar Le Duc smaakt weliswaar heerlijk en er zitten vaak meer mineralen in als water uit de kraan. Het grote probleem met water uit flessen is dat ze vaak in plastic flessen of plastic verpakkingen worden geleverd. Wanneer water langere tijd in contact met plastic staat worden er kleine deeltjes plastic van de verpakking opgenomen in het water, wat de consument daarna weer opdrinkt. Vervolgens krijg de consument dus langere tijd deze ‘microplastics’ binnen. Op de korte termijn kan dit geen kwaad maar op de langere termijn kan dit ervoor zorgen dat ook de oestrogeen productie van de consument in een verhoogde staat blijft. En de testosteron productie achterblijft. 

Mede om deze redenen voelen veel Nederlanders zich genoodzaakt om wekelijks tientallen flessen Bar le Duc of Spa in te slaan en deze als waterconsumptie te nuttigen. Zelfs voor de thee of koffie! 
Het is een trend dat mensen zich steeds meer zorgen maken om hun gezondheid en op veel mogelijke wijze daarom ook kritisch gaan kijken naar wat ze in hun lichaam brengen.  

Verder is het niet erg duurzaam om telkens nieuwe flessen plastic te produceren en verpakkingen te leveren. Maar wat dan wel?

De Britta Waterfilterkan

Er zijn tegenwoordig veel oplossingen voor het produceren van gezond drinkwater op een duurzame manier. Onze favoriete oplossing daarvoor is de Britta Waterfilterkan. Met deze kan kun je simpelweg je kraanwater binnen 1 minuut filteren in schoon en heerlijk zuiver drinkwater. 

Hoe te gebruiken?

Je zet de Britta waterfilterkan onder de kraan. Laat de kraan lopen en je ziet het water door de filter gaan waar alle medicijnresten, zware metalen, en andere rotzooi in achterblijft (interessant is om de filter na een maandje te openen). Vervolgens kun je vanuit deze kan makkelijk het drinkwater overschenken in een glas, de waterkoker, of voor het koken van je eten. 

Hoe filtert de kan?

De Britta waterfilterkan filtert het water door middel van kokosnoot en houtskool vezels welke negatief geladen zijn. Doordat bijna alle gifstoffen, zware metalen, en chloor positief geladen zijn in het drinkwater hechten deze zich aan de kokosnoot en houtskool vezels en blijft het residu (het schone drinkwater) achter in de schenkkan. 

De voordelen
Vervolgens hoef je met de Britta waterfilterkan dus niet meer elke week dure plastic flessen met Spa of Bar Le Duc te halen wat weer beter is voor het mileu en jouw portemonnee. Vervolgens heb je voor een levenlang gezond en fris drinkwater. 
Het enige nadeel, je moet de filter ongeveer elke maand vervangen. Maar wees niet ongerust deze filters zijn erg goedkoop (en de kan ook trouwens). 

Nieuwschierig? Bekijk de Britta Waterfilterkan hier!

BRITA Marella & 6 MAXTRA+ voordeelpakket | BRITA®

Koffie of thee?

Wist je dat een kopje koffie zelfs een stuk beter smaakt met de Brita waterkan? Wanneer het gefilterde water door een koffie automaat komt gaat er ten eerste minder kalk door het apparaat heen. Ten tweede is het water zuiverder waardoor het meer koffieboon extract op kan nemen. En ten derde zal je dit zeker proeven wanneer je een kopje koffie of thee zet water dat gezuiverd is door de Brita waterkan.