Duurzame parfum van de tap gebruiken

Wist je dat je jouw parfum gebruik kunt verduurzamen? Misschien gebruik je graag dezelfde geur opnieuw, en koop je elke keer weer een nieuw flesje. Dit is eigenlijk niet nodig, want tegenwoordig kun je gewoon je oude parfumflesje laten bijvullen met parfum van de tap.

Wat is parfum van de tap?

Parfum van de tap betekent letterlijk dat je parfum kunt tappen. Je neemt dus je oude parfum flesje mee en laat dit bijvullen door een winkelmedewerker. Er zijn veel verschillende geuren beschikbaar, grote kans dat jouw geurtje er ook bij zit! Het is dus eigenlijk een refill concept, waardoor je niet hoeft te betalen voor een nieuw glazen flesje. Dit is veel beter voor je portemonnee en voor het milieu. Je kunt flesjes met een verschillende inhouden bestellen. Zo heb je flesjes van 30 ml, maar ook van 50 of 100 ml.

Voordelen van parfum van de tap

Een groot voordeel is natuurlijk dat je niet voor je parfumflesje hoeft te betalen. Daarnaast is het ook nog eens veel duurzamer om niet elke keer opnieuw een flesje te kopen. Er zijn diverse parfum points waar je terechtkunt om een refill te halen. Om je parfumgebruik te minimaliseren, kun je het best twee tot maximaal drie keer sprayen. Als het een parfum van hoge kwaliteit is, dan hoef je eigenlijk niet vaker te sprayen dan dat.

Door parfum van de tap te kopen, ben je een stuk goedkoper uit. Parfumfabrikanten investeren namelijk veel geld in verpakkingen. De verpakkingen moeten er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien. De prijs van de verpakking wordt uiteraard ook weer doorberekend in de prijs van het eindproduct. Vandaar dat het ook vanuit financieel opzicht zeer interessant kan zijn om voor parfum van de tap te kiezen.

Ook vanwege het milieu is het zeer verstandig om voor parfum van de tap te kiezen. De parfumflesjes moeten namelijk ook steeds opnieuw geproduceerd worden. Bovendien is het ook slecht voor het milieu dat de flesjes na gebruik weggegooid moeten worden. Niet alle flesjes komen netjes bij het afval terecht.

389d6349 c334 40f7 8d03 e7a74c54e7e0

Kies jij ook voor parfum van de tap?

Je parfumflesje hervullen door een parfum point te bezoeken is een uitstekend idee. Dit is erg handig als je graag dezelfde parfum opnieuw gebruikt. Maar ook als je een nieuw luchtje wilt uittesten, kun je makkelijk weer je oude parfumflesje uitspoelen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om deze met een ander luchtje te laten vullen. Om erachter te komen welke geuren je lekker vindt zou je langs kunnen gaan bij een winkel met een parfum point. Als je hiervoor kiest help je mee met het milieu en ben je ook nog eens goedkoper uit.

Dit artikel is gesponsord door parfumpoint refill